20 Ağustos 2014 Çarşamba

Misafir Ağırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Misafirperverlik, Anadolu insanının belirleyici özelliklerinden biridir. Tarihten gelen bu özelliğiyle olabildiğince gurur duyan Anadolu insanı, bir taraftan da misafirperverlik sıfatına layık olabilmek için elinden geleni yapmakta, misafirlerinin gönüllerini hoş edebilmek için ne varsa ardına koymamaktadır.

Peki ya misafir ağırlarken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Küçük gibi görünen hangi ayrıntılar, misafirlerinizi daha iyi ağırlamanızı sağlayacaktır? Başta söylemek gerekir ki; misafir denilince akla gelen ilk şeylerden birisi çay kültürüdür. Çay, gerek kahvaltıda olsun, gerek kahvaltıdan sonra, gerek yemeklerden önce veya sonra, kısacası günün hemen her saatinde tüketilen bir içecektir. Bu nedenle misafirlere edilecek ikramda da baş sıralarda yer alır. O halde çay seti, hiç kuşku yok ki, misafir ağırlarken dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelmektedir. İyi bir çay seti, misafirlerinize verdiğiniz önemi gösterecek, evinizin ve sizin zevkinizi yansıtacak ve bu sayede direkt misafirperverliğinizi yansıtacaktır.

Tabii ki misafir ağırlama konusunda ikramlar sadece çayla kısıtlı değil. Bardak takımları da bu konuda oldukça önemli bir ayrıntı. Sadece misafir için de düşünmemek gerekir elbet; zevkli, kaliteli bir bardakla su ya da her ne olursa olsun, bir şeyler içmek, alacağınız zevki katlayacak, hiç fark ettirmese de yaşam kalitenizi artıracaktır.

Sonuç olarak şunu söylemeliyim ki; misafirpervelik denilince çay seti ve bardak takımları, gereken önem verilmesi gerekenler sırasının başlarında gelmektedir. İyi bir çay seti ve bardak takımı için Evidea’ya uğramanızı şiddetle tavsiye ediyorum, mutlaka kendinizin ve misafirlerinizin zevkine hitap edecek bir şeyler bulacaksınız, bundan emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder