25 Temmuz 2013 Perşembe

Bahçede Geçirilen Konforlu Saatler

Bahçe insana huzur, mutluluk ve enerji veren bir alandır. Evinde bahçesi olanlar için vakit geçirilecek en güzel mekan bellidir. Peki ya bahçesi olmayanlar? Özellikle yaz aylarında bahçe keyfi bir başka oluyor. Bu nedenle evinde bahçesi olmayanlar genellikle soluğu bahçeli mekanlarda alıyor.



Evin her köşesinde olduğu gibi bahçe dekorasyonu da kullanışlılık ve görünüm açısından önemlidir. Tabii ki bir bahçenin sadece dekorasyonunun güzel olması yetmez. Aynı zamanda bahçedeki bitkilerinde bakımlı olması gerekir. Böylece dekorasyon ile bahçe arasında görsel bir bütünlük oluşur.

Bahçenizi dekore etmeye karar verdiyseniz ilk işiniz bahçe mobilyalarına bakmak olsun. Mobilya alırken önemli olan yerleştirilecek alanın genişliğidir. Büyük bir alana sahipseniz büyük masa ve koltuk takımlarından edinebilir; hatta hamak ve salıncak ile bahçenizi daha da güzelleştirebilirsiniz. Açıkçası bahçeniz varsa keyifli vakit geçirmek için mutlaka bir hamak koymanızı tavsiye ederiz.



Büyük ahşap masa modelleri ister beyaz, ister ham ahşap olsun bahçenize doğal bir görünüm katacaktır. Bu masayı sandalyenin yanı sıra uzun bir bank ile takım yaparsanız modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Son zamanlarda modern ile geleneksel arasında gidip gelen eskitilmiş masa modelleri revaçta. Eğer bu tarz bir mobilya düşünüyorsanız hiç düşünmeden alabilirsiniz.



Bahçeniz için mobilya alırken olmazsa olmaz olan şemsiyeyi de unutmayın. Ne de olsa mangal ve barbekü keyfi yaparken gölgelik bir alana ihtiyacınız olacaktır. Yine kullanacağınız alana göre farkı boyutlarda şemsiye modelleri bulabilirsiniz. Bahçede mangal keyfi yapmaktan bahsetmişken bir de mangal modellerine değinmeden geçmek olmaz. Gerek yapı gerekse boyut olarak birçok farklı mangal modeli bulunuyor. Eğer kalabalık bir aileyseniz veya kalabalık misafir gruplarına ev sahipliği yapıyorsanız büyük boy ve kapaklı mangal modelleri sizin için uygun olabilir. Bu sayede mangalın başında saatlerce oturmak zorunda kalmadan pratik bir şekilde ızgara yapabilirsiniz. Daha pratik ve minik bir şey arıyorsanız ise portatif mangalları inceleyebilirsiniz. Hatta dumandan rahatsız olanlar için gazlı mangal modelleri dahi bulunuyor.

Evinizi ve bahçenizi tanıyarak en iyi şekilde değerlendirmek sizin elinizde. Kullanışlı bir dekorasyon ile evinizde keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder