Bildiğiniz üzere yaz mevsimin son ayı olan ağustosun da son günlerini yaşıyoruz. Havaların ısınması ile birlikte iş stresinden, soğuk hava yüzünden içeriye tıkılan insanlar sevdikleri ile güneşin hafif kendini gösterdiği an yeşile kendilerini bırakıveriyorlar. Çimenlerin üzerinde, piknik alanlarında en büyük eğlence de tabii ki lezzetli bir yemektir. Normalde yapılan yemeklerden faklı olsun diye mangal yapılır. Mangalda sadece et değil, sebzeler pişirilir hatta çay da demlenir. Çünkü herkesin dediği gibi "mangalın tadı başkadır." Ülkemizin her mevsimi yaşaması ve çok soğuk olmamasından dolayı eylül ayının ortalarına doğru da sıcak olması, piknik severleri heyecanlandırmaktadır. Çimenlerin, güneşin ve mangalın tadını çıkarmak için son iki hafta var diyebiliriz. Mangal partilerinin sonu için geri sayım başladı. Artık kar üzerinde mangal yapabilirsiniz eğer isterseniz. Fakat piknik havası hiçbir zaman kar üzerindeki tadı vermediği için yazın yapılan mangallar çok daha lezzetli olacaktır. O halde, bu süreyi değerlendirmenin tam zamanı. Ailenizi, arkadaşlarınızı yanınıza alın, kalabalık sevgi dolu bir ortamı mangalda pişirdiğiniz yiyeceklerinizle şenlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder